Nyheder

Når hykleriet bliver dødbringende

Img 8437 2

Kære Frie Grønne aktivister

Når hykleriet bliver dødbringende

At dræbe et uskyldigt menneske er som at dræbe hele menneskeheden. Det er en rettesnor, jeg er vokset op med.

Uanset hvor ens sympati sædvanligvis ligger, når det kommer til den forfærdelige situation i Palæstina og Israel, er drab på uskyldige civile aldrig acceptabelt. Militære angreb på civile mål er krigsforbrydelser – uanset om det er Hamas, israelske soldater, danske soldater eller vores krigsvante venner i USA.

Når det er sagt, er hykleriet og dobbeltmoralen så tyk, at det er lige til at blive kvalt i. Medierne er oversvømmet med historier om Hamas angreb på Israel, og vinklen er ikke til at tage fejl af: Palæstinenserne er de barbariske guerillakrigere og Israel er det uskyldige offer.

Det er ikke noget nyt for os, der følger situationen i Palæstina tæt til dagligt. Undersøgelser har ofte vist, at mediers bias, når de dækker Palæstina, er ekstrem, og det er det, vi ser så tydeligt i de her dage. For det er dybt uansvarligt overhovedet at ville tale om Hamas uden at tale om det israelske apartheidstyres ulovlige besættelse af palæstinensisk land. For uden besættelsesmagten, ingen Hamas.

De barbariske angreb, vi hører om lige nu, er kun starten. Over de næste uger, kommer vi til at se krigsforbrydelse på krigsforbrydelse blive begået af den israelske side, og det israelske regime forsøger ikke engang at skjule det.

Vi har set klip af, hvad der ligner bomber med hvid fosfor smidt over civile i Gaza. Det er ikke bekræftet endnu, men det ville ikke være første gang. Hvad der er bekræftet er, at Israel har tænkt sig at lukke for strøm og mad til de knap 2 millioner uskyldige civile i Gaza.

Hvor er fordømmelsen af dét? En stat erklærer på forhånd, at de vil forsøge at begå folkemord på næsten 1 million børn, og de har stadig vores politikeres uforbeholdne støtte?

Skal alle borgere i israel betale for statens krigsforbrydelser? Skal alle vi danskere betale for Anders Foghs ulovlige krig i Irak og nedslagtningen af hundredetusindevis af civile?

Nej. Så hvordan kan vi se stiltiende til, mens uskyldige, civile palæstinensere i Gaza betaler hele prisen for Hamas angreb på Israel?

Hamas er en væbnet modstandsbevægelse mod den ulovlige besættelse. Og vi her i Danmark, som så stolte – og det med god grund – hylder vores egne modstandsfolk fra Anden Verdenskrig som helte, og som lige nu udviser endeløs sympati med den ukrainske modstand mod den russiske besættelsesmagt, vi bør da om nogen kunne forstå, at folk samler sig om en modstandsbevægelse, når besættelsesmagten gør livet ulideligt at leve. Modstandskamp er palæstinensernes ret ifølge Folkeretten, men det skal selvfølgelig foregå inden for konventionernes rammer.

Danmark var besat i fem år. Ukraine har været under angreb i halvandet. Palæstinenserne har levet under det brutale, undertrykkende apartheidstyre i over 50 år. Mere end et halvt århundrede. En hel generation er født og har levet et helt liv i undertrykkelse.

Og mens både Danmark og Ukraine havde det meste af det internationale samfund kæmpende ved sin side, har palæstinenserne ingen. Israels krigsforbrydelser for rullende kamera bliver ikke kommenteret. International lovgivning bliver ikke opretholdt, så længe det er Israel, der bryder den. Palæstinensernes menneskerettigheder bliver krænket hver evig eneste dag, men medierne skriver ikke om det, og internationale magthavere ser ikke bare stiltiende til, men støtter aktivt den ulovlige besættelse med både penge og våben.

Hvis palæstinenserne kunne vælge mellem den slags støtte som Ukraine får fra det internationale samfund eller Hamas’ modstand, ville Hamas være glemt i morgen. For hvis du spørger palæstinenseren på gaden, er det altså ikke faldefærdige Hamas-raketter ind over Israel, der er drømmen. Det er frihed, retten til at leve et værdigt liv fri af den umenneskelige og voldelige undertrykkelse, de i dag lever under fra apartheidstyret.

Og ja, der er bestemt palæstinensere i Gaza, der støtter Hamas. Masser. Selvfølgelig er der det, når Hamas er de eneste, der gør nogen form for væbnet modstand mod det israelske regime, mens resten af verden sælger regimet de bomber, palæstinenserne i Gaza ikke kan flygte fra.

Men i stedet for at give palæstinenserne et alternativ, står vores politiske ledere i kø for at give sin uforbeholdne støtte til Israel, og dermed de facto til, at Benjamin Netanyahu og hans krigsforbryderregime kan skrue alvorligt op for brutaliteten og torturen af uskyldige, civile palæstinensere.

Jeg ved godt, at det er svært at sluge, og faktisk svært overhovedet at forstå, når vi aldrig hører om, hvordan situationen i virkeligheden er i Palæstina. Men når Mette Frederiksen går på Instagram og skriver “Vi står med Israel”, er det apartheid på linje med det sydafrikanske mareridtsregime, vi “står med”. Det er menneskerettighedskrænkelser på daglig basis. Drab på børn. Mord på journalister. Det er etnisk udrensning, som vi selv kæmpede imod i Europa for 70 år siden.

Og fordi hykleriet og magtsygen får lov til at vinde, kan Netanyahu stille sig frem foran verdenspressen med fuld opbakning og kalde det en krig og love hævn, som var det to ligeværdige modstandere.

Det er det ikke. Det er en atommagt mod en civilbefolkning.

Og den hævn, Israel lover med støtte fra Mette Frederiksen og resten af Vestens ledere, er blodige krigsforbrydelser mod uskyldige og hjælpeløse civile.

Så ja, ALLE angreb på civile skal fordømmes. Men de israelske svar, som vores statsledere alle har accepteret, bliver blodigere og mere ondskabsfuldt, end noget Hamas nogensinde kunne drømme om.

Civile i Gaza har ingen vej ud. Portene ud af rædslerne er bevogtet af besættelsesmagten.

Den største forbrydelse mod menneskeheden i min levetid er på vej mod en brutalitet, jeg ikke kan holde ud at tænke på. Hvis ikke vi handler, kan det være begyndelsen på enden for i hvert fald palæstinensere i Gaza.

Giv palæstinenserne et alternativt håb. Hvis vi viser dem, at menneskerettigheder faktisk er noget, vi mener alvorligt, og støtter deres ønske om frihed og basale rettigheder, så er Hamas som sagt glemt i morgen. Ingen ulovlig besættelse, ingen Hamas.

Drop AL støtte af det israelske apartheidregime, og send dets umenneskelige ledere for en krigsdomstol, og situationen i Palæstina ville være tættere på en fredelig løsning end nogensinde før.

Det er naivt at tro, at vi kan løse et halvt århundredes undertrykkelse udefra, men vi ville komme helt utroligt langt ved at stå fast på international lov og menneskerettigheder.

Indtil da har palæstinenserne ligesom alle andre folkefærd ret til at forsvare deres land – også med væbnet modstand. Den ret bør danske politikere og medier anerkende og støtte palæstinensernes frihedskamp, præcis som de har støttet den ukrainske frihedskamp i de seneste halvandet år.

Arabiske børn er også børn. Selv når de er født uden fremtid i Palæstina. Det ville klæde vores magthavere at huske.

De bedste hilsner

Sikandar Siddique – Politisk leder