Om Frie Grønne

Sikandar Siddique Nyhedsbrev December 1024x748

Frie Grønne er Danmarks antiracistiske, klimaansvarlige og solidariske parti

Frie Grønne er et venstrefløjsparti, der har natur, klima, ulighed og antiracisme som mærkesager. Partiet blev stiftet i 2020 og har to medlemmer af Folketinget: Sikandar Siddique og Susanne Zimmer.

Pyntegrøn politik løser ikke klimakrisen – der er brug for ægte klimahandling
Frie Grønne er kompromisløse i klimapolitikken; vi er tro mod videnskaben, indgår ikke i ringe aftaler og tager aktivt afstand fra klimanølernes pyntegrønne politik. Vi har ikke de afgørende mandater, men vi har de grønneste, og opererer efter devisen om, at lidt i en klimakontekst slet ikke er nok. Vi vil ikke greenwashe regeringens sorte aftaler.

Frie Grønne er et antiracistisk parti
Frie Grønne afskyr den stramme og stigmatiserende udlændingepolitik, som blev knæsat af DF og højrefløjen, men videreføres af den nuværende regering. Racistisk lovgivning som ghettoloven hører ikke til i et frit, åbent og mangfoldigt demokrati. Frie Grønne ønsker også at udleve antiracismen ved at give minoritetsstemmer en platform at kæmpe fra.

Et mere lige og solidarisk samfund

Frie Grønne ønsker et opgør med det overforbrug og den neoliberale, nytteøkonomiske tænkning, der smadrer naturkapitalen, belønner grådighed og øger afstanden mellem rig og fattig. Fremtidens økonomi skal indrettes, så den respekterer de planetære grænser, begrænser ulighed og grådighed samt øger borgernes indflydelse på deres arbejdspladser.

Frie Grønne vil bekæmpe ulighed ved at sætte en stopper for skattefri milliongevinster ved boligsalg. Samtidig vil Frie Grønne udfase afdragsfri lån og sikre os bedre mod boligbobler ved at nationalisere pengeskabelsen. Desuden vil vi har fokus på boligers understøttelse af et dynamisk og aktivt socialt & kulturelt rum.

 

KONTAKT OS

SE HVOR VORES FOLKETINGSKANDIDATER STILLER OP