Bryd med magten, så det nye kan vokse frem

Bryd Fri

Bryd med den gamle magt, som har limet sig til ministertaburetterne. Den, der har lukket sig om sig selv. Den, der krampagtigt holder fast i troen på, at kun økonomisk vækst kan få os til at gro. Som samfund og som mennesker.

Bryd med den magt, som isolerer, sparker nedad og skubber ud.

For at skabe plads til en ny form for magt, som er ved at spire frem. Os.

Os, som ikke havde noget at skulle have sagt. Os som måtte se til, mens andre bestemte, i skolen, i omklædningsrummet, på arbejdspladsen. Os, som sagde stop.

Vi, som gør noget. Vi, som kæmper for at skabe reelle forandringer nu. Vi, som kæmper for at bryde med magten.

Vi kæmper mod et klistret status quo, som fanger og fastholder frie tanker som fluepapir. Mod “business as usual” i erhvervslivet. Mod “sådan plejer vi at gøre” i foreningerne. Mod det svar som vi altid får af politikere: “det er et meget kompliceret spørgsmål”. Gu’ er det ej! Det er helt enkelt.

Vi kæmper mod det system, der trækker os ned, frem for at løfte os op. Mod den magt, som lover forandring, men leverer stilstand.

Mod de kræfter som skubber os, der er brune, ud. Som ser på vores hudfarve, på vores kultur, på vores religion, på vores tøj, før den ser os; menneskene bag.

Mod de kræfter som sparker nedad, og holder os uden for indflydelse. Som automatisk giver hvide mænd bedre muligheder og mere i løn end kvinder.

Mod de kræfter som forsøger at isolere os, os der tør råbe ordet ‘klimakatastrofe’. De kræfter, der lukker øjnene for fakta, og bare lover, at vi når det i 2025. I 2030. Som altid vil gøre noget snart – men aldrig nu.

Når de siger fremtid, så siger vi nu!

Vi vil være frie til at invitere flere mennesker indenfor, til at tage del i magten, mærke varmen, føle fællesskabet, og skråle med til festen. Uanset, hvor du kommer fra, hvem du er, eller hvem du ønsker at være.

Vi vil være frie til at give en hestesko op til dig, som har brug for det, og gribe dig, som falder ned.

Vi vil være frie til at passe på hinanden og den klode, som alt liv eksisterer på.

Sammen kan vi bryde med magten

Stem Frie Grønne

LÆS OM VORES POLITIK HER