Nyheder

Karina Dammand

karina

Karina Dammand er dedikeret miljø- og rettighedsforkæmper. Hun har arbejdet med socialt udsatte i mere end et årti og har førstehåndserfaring med de komplekse udfordringer, Danmark og verden står over for. 

Mit navn er Karina.

Jeg er uddannet socialrådgiver, og er tidligere cater, fysiurgisk massør samt alternativ emotionel frihedsterapeut. De seneste 7 år har jeg arbejdet som kontaktperson og forsorgsmedarbejder for unge hjemløse med diverse sociale problemstillinger.

Jeg er 42 år gammel, mor til to piger på 6 og 15, hundeejer og bosiddende i Aarhus V i et såkaldt socialt belastet område, hvor jeg for øvrigt elsker at bo på grund af mangfoldigheden og det dejlige naboskab.

Jeg er oprindeligt vokset op i det finere borgerskab i Risskov, men jeg trives meget bedre i et multikulturelt miljø med plads til forskellighed.

Siden jeg var barn, har jeg været optaget af retfærdighed. Jeg blev vegetar som 13-årig efter at have set hvordan kødindustrien fungerede, selvom der dengang ikke var så mange muligheder for at leve plantebaseret, som der er i dag.

Men vi er slet ikke kommet langt nok, når vi nu har rigeligt beviser på at den massive kødindustri ikke kun er ødelæggende for vores dyreliv, men også skader vores natur, da industrien kræver en enorm produktion af foder til de dyr, vi senere slagter. Foderproduktionen har ødelagt store vilde naturområder overalt på kloden og hele industrien medvirker til enorme CO2 udledninger, som igen medvirker til nedbrydningen af hele vores økosystem.

Følelsen af håbløshed for menneskeheden er vokset på mig igennem mange år, og særligt når jeg har lyttet til vores politikere tale om grøn omstilling for bagefter intet at gøre for at komme i mål med de tiltag, som er absolut nødvendige.

Hertil har jeg gennem mine 12 år som socialrådgiver oplevet på nært hold hvordan det sociale system, der burde understøtte og give en håndsrækning til de mest udsatte borgere i vores samfund, i stedet bliver mere og mere kontrollerende, kompliceret, og bureaukratiseret, så den hjælp som det enkelt menneske har behov for at modtage, bliver sværere og sværere at opnå, og uligheden bliver større.

Jeg har oplevet, hvordan minoritetsborgere bliver forskelsbehandlet, og har set konsekvenserne af den lovmæssige forskelsbehandling med bl.a. beskæftigelsespolitikken, ghettoloven og asylpolitikken, og jeg kan ikke som menneske stå inde for at det, der skulle være et solidarisk demokratisk samfund, i stedet er blevet et samfund, hvor vi behandler de mennesker, der har det sværest, som andenrangs borgere der bliver frataget rettigheder, som alle andre tager for givet.

Vi har enormt travlt, hvis vi skal nå at vende den katastrofale kurs, vi er kommet på gennem de sidste 30 års industrialiserings og vækstræs. Derfor har jeg valgt at tage skeen i egen hånd og sige: ”Hvis ikke vores magthavere vil vores alles bedste, så må jeg tage medansvaret på mig og forsøge at være en del af den forandring, som jeg og Frie Grønne ved, der er behov for!”

Du kan følge Karina her:

Facebookinstagram