Nyheder

Frie Grønnes kandidater: Vi har spildt vores stemme før – det gør vi ikke igen

Img 8626

Af Folketingskandidaterne for Frie Grønne

Vi ser debatten om grønt stemmespild køre i medierne. Og selvom den er hørt før, står vi faktisk ret uforstående tilbage. 

For uanset resultatet på valgaftenen, kan ingen overbevise os om, at vores arbejde i Frie Grønne – eller vores stemme – er spildt. Tværtimod står vi i dag med følelsen af, at vores stemme er blevet spildt tidligere. 

Nogle af os stemte med et ønske om et opgør med den racisme, som minoritetsborgere møder på gaden og i systemet. Nogle af os ud fra et håb om ambitiøs klimahandling. Og nogle af os har sat vores kryds, fordi vi troede, at dem, vi stemte på, ville stå fast i kampen mod økonomisk ulighed og fattigdom. 

Ingen af de partier, vi har stemt på, har stået fast på sine værdier. Dét har været stemmespild. Og derfor stiller vi op for Frie Grønne.

Vi ikke kan se os selv i et eneste af de andre politiske projekter på stemmesedlen. For vi ønsker visioner for et nyt Danmark, modet til at kigge længere end ét valg frem og benhård kompromisløshed over for det etablerede. I vores øjne er der kun ét parti i dansk politik, der insisterer på en radikal forandring af vores samfund. Og det bør være formålet med politik – fremgang, forandring, forbedring. 

Vi har ikke meldt os ind i Frie Grønne ud fra en vurdering af, hvem der får flest mandater. Nej, for mange af os er det her et valg mellem at være en del af den livsnødvendige stemme, der kompromisløst taler om reel forandring – eller ingenting. 

Løsningen på vores enorm udfordringer – en planet på vej mod afgrunden, et samfund splittet af had og en ødelæggende økonomisk ulighed – bliver aldrig flere af de kompromiser, der har defineret dansk politik i årtier. Den eneste løsning er en radikal forandring af samfundet. Og hvis Frie Grønne går på kompromis med det ideologiske udgangspunkt og den kompromisløse tilgang – ligesom alle de andre gør – ja, så står vi igen tilbage uden nogen plads i demokratiet. 

Så lad os gentage: Alle der ønsker radikal samfundsforandring, kompromisløs klimapolitik, stålfast antiracisme, en human flygtninge- og udlændingepolitik og et principfast opgør med den økonomiske ulighed er mere end velkomne i Frie Grønne. Hvis vi skal forandre, sådan for alvor, skal vi være mange, og vores revolution har plads til alle, der vil projektet. 

Stem på dem, der repræsenterer dine holdninger og lad demokratiet leve uden indblanding fra meningsmålinger og politiske kommentatorer. Vi er ikke i tvivl: Fremtiden er antiracistisk, solidarisk og grøn!