Nyheder

Frie Grønne river særloven over fra Folketingets talerstol!

Skærmbillede (277)

Særloven deler flygtning op i et A og B hold. Derfor stemmer Frie Grønne nej til den racistiske lovgivning.

Det er en sort dag i dag. Det ser ud til, at hele venstrefløjen stemmer for en særlov for ukrainske flygtninge.

Der er ingen tvivl om, at vi skal hjælpe vores ukrainske venner, så godt vi kan. Men det er lige så vigtigt at hjælpe syrere og afghanere, der er på flugt fra krig. Ingen flygtninge skal have taget deres smykker. Ingen flygtninge skal rådne op i asylcentre. Ingen asylbørn skal udvikle PTSD på grund af Danmarks umenneskelige flygtningepolitik.

Selvom vi ønsker de bedste forhold for de ukrainske flygtninge, kan vi ikke stemme for lovgivning, som er dybt racistisk, og som deler flygtninge op i A og B hold. Derfor vil vi i Frie Grønne ikke være med til at indføre særlove for nogle flygtninge frem for andre. Vi mener, at en flygtning er en flygtning, og at alle flygtninge skal have langt bedre vilkår end i dag.

Her er fem grunde til, at vi stemmer nej til særloven for ukrainske flygtninge:

  1. Særloven er statsracistisk lovgivning.

Særloven deler flygtninge op i et hold A og B. Vi mener, at en flygtning er en flygtning, og at alle flygtninge skal behandles lige.

  1. Særloven er klokkeklar forskelsbehandling.

Syrere og afghanere rådner op i asylcentre, mens ukrainerne skal direkte ud i det danske samfund og bo og arbejde. Det burde være en ret for alle flygtninge i Danmark.

  1. Særloven er ikke for personer, der søger asyl i Ukraine.

Hvis man er asylansøger i Ukraine, så er man ikke omfattet af særloven. Derfor er alle de mennesker, der er ved at søge asyl i Ukraine, fanget i krigen. De flygter fra de samme bomber, men de må altså ikke komme til Danmark.

  1. Særloven skal finansieres af udviklingsbistanden.

Regeringen har valgt, at det er de fattigste mennesker i verden, der skal betale for, at vi kan tage imod de ukrainske flygtninge. Det gør de ved at tage over 2 mia. kr. fra udviklingsbistanden og bruge dem her i landet.

  1. Særloven skal ikke være en særlov. Den skal gælde for alle.

Indholdet i særloven er et godt eksempel på, hvordan vi kan tage langt bedre imod flygtninge. De skal have ret til at bo, hvor de vil, sende deres børn i skole og blive en del af det danske arbejdsmarked fra dag ét. Alle flygtninge i Danmark burde have de muligheder.

Vi håber, at I vil være med til at sprede budskabet om, hvorfor vi alle burde sige nej til særloven. Så stopper vi med at forskelsbehandle flygtninge og hjælper i stedet alle flygtninge langt bedre end i dag.

Se mere her