Folketingskandidater

Stine Zink Kaasgaard

Efterårsbillede

KANDIDAT PÅ BORNHOLM: Stine Zink Kaasgaard er ph.d fra Søren Kirkegaard Forskningscenteret. Hun bor på Bornholm, hvor hun arbejder for tre forskellige kirker. Hun har bl.a. tidligere arbejdet med flygtninge i Grækenland, på hotel i Grønland og på hjemløseherberg i København. Det her er hendes historie.

Mit navn er Stine Zink Kaasgaard, og jeg er folketingskandidat for Frie Grønne. Jeg har en ph.d. fra Søren Kierkegaard Forskningscentreret ved KU. Siden jeg blev tildelt min grad, har jeg arbejdet med alt muligt.

Jeg har været bartender i Paris, underviser på Freie Universiteit i Bruxelles, pædagogmedhjælper i en vuggestue, undervist på folkeuniversitetet i København, været ansat ved et hjemløseherberg på Amager (Sundholm), arbejdet som frivillig med flygtninge i Thessaloniki i Grækenland, arbejdet på et hotel i Østgrønland (Tasiilaq) og endte for tre år siden her på Bornholm, hvor jeg nu arbejder som gravermedhjælper ved tre forskellige kirker.

Desuden stiftede jeg i 2016, sammen med min gamle studiekammerat Jon Auring Grimm, Eksistensfilosofisk Akademi. Vi har siden den tid afholdt en lang række – i bred forstand eksistensfilosofiske – forelæsningsrækker på forskellige kulturinstitutioner i og omkring København og har stået for en masse enkeltstående arrangementer også (blandt andet på Nationalmuseet og Forbrændingen i Albertslund). Den seneste række fandt sted på LiteraturHaus i Møllegade i foråret og handlede om ‘menneskets i uføre’ – forstået som, hvordan er vi som mennesker havnet i sådan uføre med verden/ naturen/ planeten?

Jeg har hele mit liv været meget interesseret i politik og samfundsproblemer i bred forstand, men har aldrig tidligere været formelt aktiv indenfor politik eller været medlem af noget parti (før nu). Dog har alle der kender mig lagt øre til mine lange taler om tingenes tilstand.

Da jeg i sin tid blev opmærksom på, at Frie Grønne forsøgte at samle underskrifter, for at kunne stille op til valg, skrev jeg straks under. Og jeg var fyr og flamme, fordi jeg endelig genkendte en masse af mine frustrationer og visioner sat på ord i jeres program.

Jeg kan love jer, at jeg går ind for alle Frie Grønnes mærkesager med al mulig lidenskab. Blandt andet kan jeg nævne, at jeg i mange år ikke har spist kød, mestendels grundet min bekymring over, hvorledes kødproduktion tingsliggør levende væsner, men også grundet en forståelse af, at miljøet desperat har brug for forandring på denne front tillige.

Det, der ligger mit hjerte nærmest, er dog samfundets (mis)behandling af mennesker på alle mulige fronter.