Folketingskandidater

Clara Rebecca Svarc

IMG_9482

KANDIDAT I NORDSJÆLLAND: Clara Rebecca Svarc er 31 år, har tjekkiske rødder og bor på Nørrebro med sin datter på 2 år. Hun har en kandidatgrad fra globale flygtninge studier og underviser i yoga på Sjælsmark Udrejsecenter. Hun er vokset op med sin mor som er sygeplejerske, som er blevet svigtet af det danske samfund. Clara brænder for en sikker fremtid for hendes datter, og her mener hun, at vi skal være langt mere ambitiøse i klimapolitikken. Her kommer hendes historie:

Mit navn er Clara, jeg er enebarn, og er vokset op alene med min mor i Odense og med en far som bor i Prag. Jeg har altid værdsat kulturmøder, og jeg føler mig meget privilegeret over at have rejst og mødt så mange forskellige mennesker i denne verden.

Derfor har jeg også svært ved at forstå, hvorfor integration bliver omtalt som et problem i Danmark, da det efter min mening, er grundstenen til et mangfoldigt, livligt og farverigt samfund.

Det sidste år har jeg undervist i yoga og meditation på Sjælsmark Udrejsecenter. Efter at have snakket med flere beboere og hørt deres historier gør det mig enormt trist at se så mange med stort potentiale blive gemt væk i tomme og uinspirerende centre – ekskluderet fra samfundet.

Yderligere blev jeg overrasket over, hvordan de ukrainske flygtninge havde så meget håb for fremtiden, hvorimod dem fra ikke vestlige lande følte at de sad fast i et system, som ikke vil have dem.

Derfor er jeg helt uenig i præmissen om, at integration er et problem i Danmark. Efter min mening, er det visse politikere som gør integration til et problem, ved at lave A og B hold og lave en særlov der kun støtter én etnicitet frem for andre.

Danmark skal være et land som er trygt og inkluderende for alle og give dem som faktisk rigtig gerne vil være med en retfærdig chance.

For knap ét år siden blev min mor opereret for slidgigt i hendes knæ, som efter 30 år i branchen som sygeplejerske var blevet så nedslidt, at hun til sidst blev fyret.

Efterfølgende har hun ventet flere måneder på at blive undersøgt og siddet bagerst i køen, på trods af hun knap nok kan gå.

Jeg er chokeret i min grundvold over, hvad der burde være et velfærdssamfund, i virkeligheden er et overbelastet system, som er blevet svigtet af vores politikere.

Som mor ønsker jeg, at min datter skal vokse op i et trygt Danmark, at hun skal beriges med kulturliv, og kan føle sig på lige fod med alle hendes kammerater, uanset hvilken etnicitet, seksualitet, køn og baggrund de har.

Men vigtigst af alt så kan Danmark aldrig blive trygt, hvis vi ikke tager seriøst fat om vores klima, og arbejder benhårdt mod en kompromisløs klimaaktivistisk dagsorden, og derfor er al politik lig med klimapolitik.

Vi har kun én klode, og for at kunne passe på hinanden og vores børn, så skal vi først og fremmest passe på den!

Derfor stiller jeg op som folketingskandidat for Frie Grønne i Nordsjælland. Lad os sammen skabe et mere mangfoldigt, trygt og kompromisløst klimaaktivistisk Danmark!