Nyheder

Niko Grünfeld: Frie Grønne forlanger handling efter udenlandske elever ikke har modtaget berettiget danskundervisning

Onsdag, d. 16. december, vedtog Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune, at pålægge forvaltningen at fremlægge et forslag, der skal sikre en minimumsstandard inden for den basisundervisning, der tilbydes udenlandske elever.

Det sker efter, at Københavns Lærerforening tirsdag kunne viderebringe anonyme folkeskolelæreres beretninger om, at disse regler ikke bliver overholdt. Dette har medført, at udenlandske elever ikke har modtaget den danskundervisning, som de har haft krav på, hvilket har forhindret integrationen af eleverne.

Sammen med Enhedslisten, Radikale Venstre og Konservative har Frie Grønne, onsdag aften, stemt for handling på baggrund af de anonyme læreres beretninger. Kritikken fra de københavnske lærere har Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) afvist at forholde sig til, men Frie Grønnes medlem i Københavns Borgerrepræsentation, Niko Grünfeld, siger:

Jeg er rystet og overrasket over beskrivelsen fra de anonyme lærere. Jeg vil gerne takke lærerne for at give mig som politiker et væsentligt input og en indsigt på feltet fra dagligdagen. Det er et problem i sig selv, at lærerne føler sig tvunget til at afgive anonymt feedback“.

For Frie Grønne slutter sagen ikke her. Niko Grünfeld siger: “For os er dette ikke en skrivebordssag om, hvorvidt man skal overholde loven. Jeg forventer en proaktiv og anerkendende forvaltning, der undersøger sagen grundigt og får en dialog med relevante fagpersoner og ledere på området“.

Dette er ikke første gang, at Niko Grünfeld har reageret på de københavnske læreres beretninger. Senest gik han forrest for at sikre hurtig politisk handling til at gøre op med den sexisme, der af Københavns Lærerforening, er blevet påvist existerer på lærerværelser i københavnske folkeskoler.