Nyheder

Sikandar Siddiques Nytårstale 2020

2020 har været et vildt år. Midt i en alvorlig sundhedskrise, glemmer mange, at kloden også er alvorligt syg og har alt for høj feber. Vi bliver ved og ved med at udlede alt for meget CO2 og forstærker dermed den klimakatastrofe, som allerede er begyndt. Det er som om, vi er blevet afhængige af en livsform, der ødelægger selve den planet, vi bor på – og dermed også ødelægger fremtidsudsigterne for os selv, naturen, dyrene og alle de generationer, der kommer efter os. Derfor skal vi gøre op med det syge økonomiske system, der med enorme omkostninger for resten af os gør en lille elite endnu mere ekstremt rige. Det er en kræftøkonomi, som ikke er bæredygtig. Som en farlig. Og som vi skal sætte en stopper for i 2021.

Mens meget stærk chili kan være lækkert i små mængder, kan overforbrug være skadeligt og decideret ubehageligt. På den måde kan chili sammenlignes med CO2, sådan som jeg lidt overmodigt prøver at illustrere i denne nytårsvideo. Hvis forbruget løber løbsk, får det alvorlige konsekvenser. Og mens der heldigvis er styr på chiliforbruget her i verden, er vores CO2-udledninger ude af kontrol.

Derfor har vi skabt Frie Grønne, Danmarks nye venstrefløjsparti, som vi præsenterede som Danmarks nye klimaansvarlige og antiracistiske parti for snart fire måneder siden. For at bekæmpe klimakrisen. For at skabe en verden og et samfund, der er til gode for alle og ikke kun en lille ekstremt rig overklasse. For at skabe en verden, hvor vi passer på naturen og hinanden og giver kreativitet og fællesskaberne plads til at blomstre. Hvor vi hver især har mulighed for at udfolde os og hvor vores frihed ikke bliver begrænset af en ødelæggende klimakrise, at ulighed, af racisme eller diskrimination – og hvor vi ikke selv begrænser andres frihed.

Derfor er budskabet på denne nytårsaften også helt klart fra mig og resten af Frie Grønne: Lad os sammen skabe et klimaansvarlig, mangfoldigt og antiracistisk Danmark.

Hvis du vil være med, så giv os en underskrift lige her: https://skrivunder.frgr.dk

GODT NYTÅR, VENNER! SAMNEN KAN VI GØRE DET ✊????✊????✊????✊????✊????
*Advarsel: Meget stærk chili i lidt for store mængder*