Nyheder

Sygeplejerskerne fortjener ordentlige arbejdsvilkår – ellers kan det gå helt galt.

Opgør Med Efterslæbet Fra Tjenestemandsreformen Nu! (5)

Eksperter advarer om, at vores sundhedsvæsen står over for en hård vinter. En del skyldes simpelthen sygeplejerskernes vanvittige vilkår. De flygter fra faget.

I mange år har Dansk Sygeplejeråd råbt højt om de vanvittige arbejdsdage, sygeplejerskerne har. Arbejdsvilkårene er alt for dårlige, og lønnen er ikke tilsvarende god.

Så nu flygter sygeplejerskerne fra faget samtidig med, at de politikere der er ansvarlige for vilkårene, er forundrede over, at der ikke er flere sygeplejersker. Det er simpelthen en politisk skandale.

Tænk på sidste år. Sygeplejerskerne blev først kaldt coronahelte. Deres gevinst for at arbejde under en pandemi under fuldstændig horrible arbejdsvilkår var et honninghjerte.

Da det så endelig blev sygeplejerskernes tur til en lønstigning, blev de kørt fuldstændig over af Regeringen med flertal fra blå blok, Radikale Venstre og SF. Et regeringsindgreb stoppede sygeplejerskernes strejke. De havde tilstrækkeligt gode arbejdsvilkår, måtte vi forstå.

Det er en frygtelig situation, at årtiers nedskæringer har ført til, at sygeplejerskerne forlader deres fag. Det er hårdt for sygeplejerskerne, og det er hårdt for patienterne.

Frie Grønne er meget bekymrede for vores sundhedssystem. Det står overfor et potentielt kollaps, hvis vi ikke kan holde fast i de dygtige sygeplejersker, vi har.

Lige nu har de såkaldte ‘røde partier’ et flertal. Er det virkelig den her slags ydmygelse og latterliggørelse, vores offentlige ansatte kan forvente af Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Socialdemokratiet?

Frie Grønne ønsker et opgør med efterslæbet fra tjenestemandsreformen, som er roden til det her problem.

Ellers kommer sygeplejerskerne ikke tilbage til det fag, de elsker.