Nyheder

Sikandar Siddique: Styrk racismeparagraffen i stedet for at afskaffe den

Der er brug for langt bedre beskyttelse af vores minoriteter og derfor er der brug for en styrkelse af racismeparagraffen i stedet for en afskaffelse, sådan som Nye Borgerlige foreslår i dag.

Af Sikandar Siddique, politisk leder af Frie Grønne (MF)

I dag skal vi i Folketinget debattere Nye Borgerliges forslag om at afskaffe straffelovens paragraf 266b, også kendt som racismeparagraffen.

Nye Borgerlige mener, det vil være en styrkelse af ytringsfriheden at afskaffe racismeparagraffen, men jeg fatter ærligt talt ikke, at man kan mene, at ytringsfriheden får det bedre af, at man tillader racisme. Ytringsfriheden har aldrig være absolut og har altid haft visse begrænsninger for at beskytte eksempelvis mindretal. Og så skal det blive ved med at være.

Jeg mener faktisk, at vi bør bekæmpe racisme og diskrimination endnu mere aktivt, end tilfældet er i dag, hvor racisme, hadtale og hadforbrydelser desværre vinder frem.

Alt for mange sager om racisme bliver ikke ført ved domstolene, mange oplever ikke at blive taget seriøst, når man henvender sig med sine oplevelser om racistisk hadtale eller overgreb og generelt har det værdimæssige skred, som den brutale og inhumane udlændingepolitik har medført, betydet, at rigtig mange ikke længere skammer sig over deres egen racisme, men offentligt skilter med den og angriber minoriteter – fysisk eller verbalt.

Kældermenneskene er med andre ord kommet frem i lyset. Og en afskaffelse af racismeparagraffen vil kun skubbe yderligere til den tendens.

Det betyder selvfølgelig, at vi i Frie Grønne stemmer klart og tydeligt nej til Nye Borgerliges forslag.

Debatten i Folketingssalen om Nye Borgerliges forslag kan følges på Folketingets TV i eftermiddag.