Nyheder

Sikandar Siddique: Stop vold mod kvinder med tørklæde

Af Sikandar Siddique, politisk leder i Frie Grønne
I weekenden var der endnu et uhyggeligt eksempel på en kvinde, der blev fysisk overfaldet, tilsyneladende kun fordi hun bar hovedtørklæde. Tævet på åben gade på grund af et stykke stof – og efterfølgende måtte hun i behandling i sundhedsvæsenet. Det er fuldstændig vanvittigt. Og fuldstændig uacceptabelt. Og det virker desværre til, at det sker oftere end tidligere.

Hatecrimes og diskrimination skal have langt større fokus for at kunne bekæmpes. Og det starter med, at politikerne ikke stigmatiserer tørklædet. For på den måde kan man være med til at anspore den vold – både fysisk eller psykisk – som alt for mange oplever.

Jeg har netop – i lyset af den aktuelle sag – sendt en stribe spørgsmål afsted til justitsministeren for at få klarlagt om politiet og regeringen kan redegøre for udviklingen, hvad man vil gøre ved det og om ministeren vil tage klart og tydeligt afstand til den stigmatisering af tørklædet, der finder sted.

Spørgsmålene er her:

Kan ministeren redegøre for, hvad regeringen gør for at bekæmpe overfald mod kvinder, der bærer tørklæde, som vi desværre igen og igen ser eksempler på.

Hvor mange overfald på kvinder med tørklæde registrerer politiet og hvordan ser udviklingen ud? Vurderes der at være et stort mørketal?

Mener ministeren at den politiske stigmatisering af tørklædet fra store dele af det politiske spektrum kan være en forklaring på, at tørklædet er en ting, som udløser overfald?

Vil ministeren tage klart og utvetydigt afstand til overfald på kvinder, der bærer tørklæde og samtidig anerkende, at kvinder, der bærer tørklæde har lige så meget ret til tryghed og sikkerhed som alle andre i Danmark?