Nyheder

Sikandar Siddique: Regeringens udspil cementerer, at det ikke skal være nemt at være minoritetsdansker

Foto: Chris1million

Den 7. september lancerede regeringen sit reformudspil ”Danmark kan mere 1”. Sikandar Siddique bragte efterfølgende en kommentar i Ræson. Her mener han, at det er et ulighedsskabende udspil, som bygger på en diskrimination af vores minoritetsdanskere.

Regeringens reformudspil indeholder forslag om en sænkning af dagpengesatsen for nyuddannede, som i forvejen har trange økonomiske kår. Et forslag som ifølge Sikandar er påfaldende:

”Vi ved, at unge minoritetsdanskere – særligt de unge kvinder – stormer frem på uddannelserne, og derfor er det da også påfaldende, at S nu vælger at gå efter de nyuddannede. Udspillet cementerer i hvert fald, at det ikke skal være nemt at være minoritetsdansker.”

Reformen indeholder også en 37 timers arbejdstvang, som Mette Frederiksen selv siger er rettet mod ikke-vestlige kvinder. Samtidig nævnte statsministeren på pressemødet, at det ikke altid bør være lystbetonet at gå på arbejde. Frie Grønne mener, at det vidner om en gammeldags arbejdsforståelse.

”At forslaget blot er endnu et forsøg på at straffe minoritetsdanskere bliver tydeligt, når regeringen vælger at målrette forslaget. Forslaget i sig selv er udtryk for en helt skæv tankegang, hvor menneskers potentiale og evner er ligegyldige, mens tilknytning til arbejdsmarkedet er det eneste, der tæller.”

Men i det mindste har Mette Frederiksen og hendes partifæller endelig smidt masken – Socialdemokratiet er ikke et rødt parti, og de bliver aldrig en del af venstrefløjen igen.

Frie Grønne mener derfor også, at reformudspillet er udtryk for en åbenlys diskrimination. I stedet for at fejre unge ikke-vestlige kvinders imponerende fremskridt på vores uddannelser, sparker regeringen nedad på dem med en forringelse af dagpengene. I stedet for at hjælpe og understøtte ikke-vestlige kvinder til at komme på arbejdsmarkedet, bruger regeringen tvang. Derfor mener Sikandar heller ikke, at Socialdemokratiet kan kalde sig et rødt parti længere:

”Men i det mindste har Mette Frederiksen og hendes partifæller endelig smidt masken – Socialdemokratiet er ikke et rødt parti, og de bliver aldrig en del af venstrefløjen igen. Hverken på udlændinge-, klima-, eller den økonomiske politik. Måske det også snart går op for støttepartierne.”

Frie Grønne ønsker et arbejdsmarked, der er indrettet til mennesker og ikke omvendt. Vi ønsker, at arbejdsmarkedet støtter op om et fleksibelt arbejdsliv, der giver os mening og glæde, med det vi laver. Det starter blandt andet med økonomisk sikkerhed gennem borgerløn. Og så kæmper vi hver dag for et arbejdsmarked, hvor alle minoritetsdanskere er inkluderet på lige fod med alle andre.

 

Kommentaren af Sikandar Siddique er udgivet i Ræson d. 8/9-2021.

Du kan læse hele kommentaren her

Foto: Chris1million