Sikandar Siddique: Forbyd afbrændingen af koranen, biblen og andre hellige skrifter

Det skal være ulovligt at brænde hellige skrifter af på offentlige steder, foreslår Frie Grønne, der derfor vil genindføre blasfemiparagraffen.

Af Sikandar Siddique, politisk leder (MF)

Rasmus Paludans psykiske terror mod vores muslimske medborgere skal stoppes, men det er der ikke hjemmel til i loven efter afskaffelsen blasfemiparagraffen – derfor er det nødvendigt at genindføre blasfemiparagraffen.

I 2017 valgte et enigt Folketing på nær Socialdemokratiet at afskaffe blasfemiparagraffen, som i cirka 80 år forinden ellers har sikret, at der kunne rejse tiltale i de groveste sager om religionsforhånelse.

Afskaffelsen af blasfemiparagraffen har som de fleste af os har opdaget siden givet mulighed for, at Stram Kurs’ Rasmus Paludan og andre højreekstremister har kunnet brænde koranen af på offentlige steder ganske lovligt.

Frie Grønnes foreslår, at blasfemiparagraffen genindføres. Så det bliver ulovligt at brænde koranen, toraen, biblen og andre hellige skrifter af på offentlige steder.

Ja, faktisk har afskaffelsen af blasfemiparagraffen været medvirkende til, at den danske stat har været forpligtet til at beskytte Rasmus Paludans hadefulde mediestunts i en sådan grad, at politiets regning på et år er løbet op i over 100 millioner kroner.

Det er selvfølgelig politiets opgave at sikre, at vores rettigheder beskyttes, men det bør ikke være en rettighed at misbruge ytringsfriheden til at sprede had og begå psykisk terror mod alle de personer, der ikke ønsker deres hellige skrifter skændet eller brændt af – ofte lige hvor de bor. Men det er lige præcis det, Rasmus Paludan – og andre hadprædikanter som ham – har gjort.

Derfor foreslår vi fra Frie Grønnes side nu, at blasfemiparagraffen genindføres. Så det bliver ulovligt at brænde koranen, toraen, biblen og andre hellige skrifter af på offentlige steder.

Beslutningsforslaget bliver fremsat i Folketinget i dag og når datoen for førstebehandlingen er fastlagt, skal det også debatteres. Det glæder jeg mig til og jeg håber, at de partier, der i 2017 stemte for afskaffelsen af blasfemiparagraffen, er blevet klogere.

For os i Frie Grønne er det helt åbenlyst, at blasfemiparagraffen kan være et værn mod lømler som Rasmus Paludan, der spreder had og sår splid i samfundet. Ligesom racismeparagraffen heller ikke har betydet, at der ikke er racisme i Danmark, vil blasfemiparagraffen heller ikke betyde, at Rasmus Paludan forsvinder, men det vil betyde, at det han gør, er ulovligt – og at han ikke har krav på politibeskyttelse, mens han generer folk.

For Frie Grønne handler en genindførelse af blasfemiparagraffen altså ikke om, at vi ikke skal have religionskritik eller satire i Danmark. Det skal vi – og det har vi en god tradition for. Det handler i stedet udelukkende om, at stoppe hadprædikanter som Rasmus Paludan.

Læs hele vores beslutningsforslag om genindførelse af blasfemiparagraffen her.

En tanke om “Sikandar Siddique: Forbyd afbrændingen af koranen, biblen og andre hellige skrifter

 1. David Ramm siger:

  Forbud har altid været en god måde at lukke munden på dem, der siger det man ikke har lyst til at høre.
  Det er jo også fint nok, når det er din holdning der beskyttes. Bare ikke så fedt når det er den anden vej.
  Dit forslag her er enten et spørgsmål om at fjerne en stemme vi ikke kan lide, altså fjerne hans ytringsfrihed, og/eller en beskyttelse af nogle religiøse følelser.

  1: Paludans ret til at være et førsteklasses fjols, og give udtryk for det, er måske en af de vigtigste rettigheder vi har i et demokratisk samfund. Retten til at være en idiot, er stærkt undervuderet. Specielt, når idioten er RIGTIG træls. Det er ligesom hele meningen med at have ytringsfrihed.

  2: Og så er der det med “religiøse følelser”. Og helt oprigtigt. Dem skal man ikke beskytte.
  Blasfemi er en forbrydelse imod en ide, ikke mennesker. Der er ingen ofre. Der er ingen skade, og der er ingen konsekvenser. Derfor skal vi aldrig igen have en blasfemilov, af nogen art.

  3: Så er der hele sagen om de 100 millioner. Og politibeskyttelsen. Det er ikke Paludan der koster os 100 millioner. Det er de fjolser, der lader hans udgydelser og provokationer blive undskyldningen for at opføre sig endnu mere åndsvagt, end ham. Havde muslimer gjort det de burde i første omgang, nemlig rystet på hovedet af fjolset, og gået videre, så ville han have forblevet det han fortjener, en vaskeægte pauseklovn, der ikke ville have haft 5 min på tv.

  Så kort sagt. Nej tak til en blasfemilov igen.

Kommentar er lukket

Send this to a friend