Nyheder

Sikandar og forældre udsat for racistisk overfald

Sikandar Familie

Et modbydeligt, racistisk overfald foran Christiansborg som har en høj pris. Sådan blev vores Politiske Leder, Sikandar Siddique, og hans familie mødt til folketingets åbning d. 5 oktober. Sikandar havde inviteret sine forældre med til demokratiets festdag, blandt andet hans far, som er 82 og dårligt gående.

Netop den 5. oktober skulle have været demokratiets festdag for Frie Grønne. Folketingets åbning markerer en speciel dag, hvor folketingets partier igen begynder med at lovgive.

Sikandars forældre kom i løbet af dagen på besøg. De ville fejre dagen med deres søn, som de er stolte over. Til BT siger Sikandar:

”De var meget glade og fortalte mig, at de glædede sig til at komme hjem og fortælle om dagen. Min far fik en hjerneblødning for to år siden, så vi var meget glade for, at han var kommet på benene, og at han kunne komme med”

På vejen ud til en taxa blev Sikandar og hans familie mødt af en gruppe mænd iført T-shirts, hvor der stod ’Fuck islam’. Især én mand fulgte efter Sikandar og hans familie. Han råbte modbydelige, diskriminerende og racistiske ting som ingen steder hører hjemme. Oven i det virkede han aggressiv.

Sikandar udtaler:

”Jeg har længe frygtet, at den slags ville ske, mens jeg gik med for eksempel mine forældre eller min søn. Nu skete det”

Det føltes som 100 år, før taxen var der. Jeg var bange for, der skulle ske noget fysisk

Desværre er Sikandars far 82 og bruger rollator. Derfor var det svært at komme hurtigt væk fra hændelsen. Det betød også, at de verbale overgreb blev ved i lang tid.

”Jeg panikkede, jeg kunne ikke få min far og mor væk fra situationen. Det føltes som 100 år, før taxen var der. Jeg var bange for, der skulle ske noget fysisk”

Det er dybt foragteligt, at den type hændelse skal ske. Sikandar er vandt til den her slags verbale overfald. De sker ofte. Men nu sker de så ofte, og i så voldsom en grad, at Sikandar overvejer, om han har brug for ekstra beskyttelse fra Politiets Efterretningstjeneste, PET.

”Efter den her episode har PETs kontakt ringet til mig – men jeg ved ikke, om jeg har behov for den type beskyttelse. Episoden i dag gør jo, at jeg skal overveje min families sikkerhed”

Frie Grønne vil gerne gøre det helt klart, at den slags racistisk motiveret overfalde er hverdag for mange borgere med minoritetsbaggrund. Vi har hver dag i folketinget problematiseret, at den her slags hændelser sker tit. Og vi har også problematiseret, at mange partier i folketinget kun smider benzin på det bål af had, der allerede brænder alt for stærkt.

Når den her slags hændelse kan ske foran Christiansborg for et medlem af folketinget, må det nu stå lysende klart at racismen er overalt i Danmark. Det sker for mange minoritetsborgere landet over fra Tønder til Bornholm. Det er et voldsomt og voksende problem, som der SKAL tages hånd om nu. Inden det tager fuldstændig overhånd.

Frie Grønne har allerede kæmpet kampen med næb og kløer. Her i bunden er der samlet en oversigt over nogle af de ting, vi allerede har foreslået. I det kommende folketingsår har vi bunkevis af forslag, der skal gøre livet nemmere for minoritetsborgere. Vi håber, at alle de politikere der har været ude og vise sympati for Sikandar og hans familie, vil stemme for vores forslag. Ellers klinger det hult.

 

Frie Grønnes forslag til et antiracistisk Danmark:

Frie Grønne har foreslået, og udført, 1 minuts stilhed for politiets mord af George Floyd

Frie Grønne har foreslået en styrkelse af racismeparagraffen

Frie Grønne har foreslået retten til at bære religiøse symboler i forsvaret

Frie Grønne har foreslået en genindførsel af blasfemiparagraffen

Frie Grønne har foreslået anonymisering af jobansøgninger til offentlige stillinger

 

Du kan læse mere, om vores vision for et antiracistisk Danmark her

 

Læs mere om historien på BT her