Politikere

Frie Grønne – Danmarks Nye Venstrefløjsparti har tre medlemmer af Folketinget; Sikandar Siddique, Susanne Zimmer og Uffe Elbæk og ét medlem i Borgerrepræsentationen i København, Niko Grünfeld.

Politisk leder

Sikandar Siddique

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation og Rådsleder i Frie Grønne Råd

Niko Grünfeld

Medlem af Folketinget og Gruppeforperson

Susanne Zimmer

Medlem af Folketinget

Uffe Elbæk

Politisk leder

Sikandar Siddique

Sikandar Siddique, født på Rigshospitalet i 1986, er medstifter af Frie Grønne og partiets politiske leder. Han er medlem af Folketinget siden 2019.

Sikandar er medlem af Frie Grønne Råd. I Folketinget er han medlem af boligudvalget, Ligestillingsudvalget, Retsudvalget og Udlændinge- og Integrationsudvalget.

Sikandar er kandidat i kommunikation og globale studier (cand.comm.) fra Roskilde Universitet.

Sikandar er opvokset ved Blågårds Plads på Nørrebro.

Inden Sikandar blev valgt til Folketinget i 2019 arbejdede han blandt andet som kommunikationskonsulent. Sikandar har desuden været aktiv i foreningen Gadefortællinger, hvor han også var talsperson.

Sikandar var medlem af Københavns Borgerrepræsentation i perioden 2005 – 2009.

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation og Rådsleder i Frie Grønne Råd

Niko Grünfeld

Niko Grünfeld, født i 1975, fhv. kultur- og fritidsborgmester i København, er medstifter af Frie Grønne og Rådsleder (bestyrelsesforperson) af Frie Grønne Råd.

Niko har en HD i økonomi, ledelse og organisationsteori fra Handelshøjskolen i Aarhus. Efterfølgende var han i mere end 10 år direktør og indehaver af den internationale ledelses- og uddannelsesvirksomhed WIP. Derudover har han i en årrække også været udviklingsleder og underviser på iværksætterskolen KaosPiloterne, der blev startet af en anden af Frie Grønnes stiftere, Uffe Elbæk.

Ved Kommunalvalget i 2017 blev Niko valgt til borgerrepræsentationen i København for Alternativet med det fjerde højeste antal personlige stemmer. Her blev Niko også indstiftet som kultur- og fritidsborgmester – en post han bestred til oktober 2018.

Efter en periode som løsgænger sidder Niko nu i Borgerrepræsentationen for Frie Grønne, hvor han er medlem af sundheds- og omsorgsudvalget, børn- og ungdomsudvalget samt gruppeformandskredsen på Københavns Rådhus.

Nikos politiske mærkesager tæller bl.a. at fremme cyklisme i København, stop af biomasse og bevarelse af Amager Fælled. Niko har også markeret sig på folkeskoleområdet, da han i december 2020 øjeblikkeligt krævede handling af børne- og ungdomsborgmesteren, Jesper Christensen (S), efter en rapport fra Københavns Lærerforening påviste udbredt sexisme i de københavnske lærerværelser.

Medlem af Folketinget og Gruppeforperson

Susanne Zimmer

Susanne Zimmer, født i 1960, er gruppeforperson for folketingsgruppen og medlem af Frie Grønne Råd.

Susanne er født og opvokset i Brønderslev. I dag bor hun stadig i Nordjylland.

Susanne er uddannet folkeskolelærer og har desuden en kandidatgrad (cand.pæd.) fra Danmarks Pædagogiske Universitet i Aarhus. Hun har efterfølgende både været skolelærer, afdelingsleder og skoleleder. Senest har hun også været iværksætter og galleriejer.

Susanne blev i 2019 valgt i Nordjylland til Folketinget for Alternativet. Efter interne stridigheder i partiet meldte hun sig ud af partiet og blev i marts 2020 løsgænger i Folketinget. Senere blev hun medlem af Frie Grønne og gruppeforperson for folketingsgruppen, der tæller foruden hende selv, Uffe Elbæk samt partiets politiske leder, Sikandar Siddique.

Susanne er ordfører for natur, miljø, fødevarer, fiskeri, sundhed, ældre, transport, og landdistrikter og øer.

Medlem af Folketinget

Uffe Elbæk

Uffe Elbæk, født i 1954, tidl. kulturminister, er medstifter af Frie Grønne og et af partiets tre folketingsmedlemmer. Uffe er valgt i København.

Uffe er uddannet socialpædagog fra Peter Sabroe Seminariet i Aarhus. Derudover har han en journalistisk tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Han er grundlægger af iværksætteruddannelsen KaosPiloterne, som han også var rektor for fra grundlæggelsen i 1991 og frem til 2006.

Fra oktober 2011 og frem til december 2012 var Uffe kulturminister i Danmark. På dette tidspunkt var han medlem af Radikale Venstre. I 2013 meldte Uffe sig ud af partiet og stiftede kort efter Alternativet – et parti, der som det første parti satte klimadagsordenen øverst blandt partiets andre mærkesager. Uffe var politisk leder for Alternativet fra 2013-2019. Efter interne stridigheder kort efter hans afgang forlod han i marts 2020 partiet og blev løsgænger i Folketinget.

I april 2020 medstiftede han Frie Grønne, hvor han i dag er ordfører for børn og undervisning, erhverv, kultur og udenrigspolitik – til sidstnævnte har Uffe særlig fokus på Kina.