Nyheder

Nyhedsbrev December 2020

Julen og nytåret står for døren, og mange af os får tid til et tiltrængt afbræk efter et år, der på mange måder vil gå over i historiebøgerne.
2020 var vildt. Af og til var det skræmmende og foruroligende, faktisk lidt for tit, men andre gange var det også opmuntrende og håbefuldt. For mig personligt fx, da jeg i foråret blev far for første gang til min søn Mikail. Men mest af alt står det klart, at vi befinder os i en opbrudstid, hvor det, vi har været vant til, ændrer sig og vi skal finde nye måder at leve vores liv på.

Det kan man frygte – for forandring er ikke altid nemt. Men min tilgang er en anden: De store kriser, vi står i, rummer nemlig også potentialet til at forandre og forny og forbedre. I stedet for blot at bevare.

Det er derfor, vi har skabt vores nye parti, Frie Grønne, Danmarks nye venstrefløjsparti.

Fordi vi mener, at der er brug for en ny tilgang til politik og den måde, vi indretter vores samfund på. Fordi vi dybt i vores hjerter føler og langt ind i vores hjerner forstår, at Danmark har brug for et klimaansvarligt og antiracistisk parti, der vil investere i vores fællesskaber, vores kreativitet og fælles forestillingsevne og den natur, som holder os i live. Fordi vi tror på, at alt levende liv har værdi – og ret til at udfolde sig frit.

På den måde er Frie Grønne grundlæggende set et frihedsprojekt. Hvor vi hver især er fri til at være den, vi er. Fri til at se ud, som vi vil, gå klædt som vi vil, elske dem vi vil. Hvor vi lever, så vi ikke begrænser friheden for andre. Hverken vores medmennesker eller naturen eller alle de generationer, der kommer efter os.

Og sikke en start, vi har fået. Når man, som vi gjorde i foråret og hen over sommeren, gik med disse tanker om et nyt parti, der blev præsenteret i september, var vi selvfølgelig spændte på, om der var nogen, der kunne se idéen med det, vi forestillede os. Om der var nogen, der kunne se meningen med det. Om der var nogen, der ville engagere sig i det.

Det har der heldigvis været. Tak til alle jer, der har vist os interesse, der har bidraget og det har pustet vind i vores sejl. Og til alle jer, der ved, at vi hver for sig er en rumlen, men til sammen er vi en torden. En torden, der kan ændre noget. En torden, der kan rykke Danmark i en ny og bedre retning.

Jeg har ikke fået skrevet så mange af disse nyhedsbreve, som jeg gerne ville. Fordi vi har haft så travlt med at få Frie Grønne ud over rampen. Men nu hvor året går på hæld og vores parti har rundet de første tre måneder af sin levetid, er det tid til at gøre status.

Jeg håber selvfølgelig, at I følger med i dagspressen, på vores hjemmeside eller på vores sociale medier, hvor vi er til stede på både FacebookInstagram og Twitter. På de platforme vil du kunne se meget mere om den politik, vi har præsenteret og de debatter, vi har engageret os i.

Det, der har fyldt mest i efteråret rent organisatorisk, er at indsamle vælgererklæringer. Vi har lige nu cirka 3500 godkendte vælgererklæringer, så vi er kommet et godt stykke vej, men der er langt endnu, da vi skal have 20.000 godkendte vælgererklæringer for at kunne stille op til næste Folketingsvalg. Det skal vi gerne have indsamlet på cirka 18 måneder, for derefter begynder de første vælgererklæringerne at udløbe igen.

Da vi lancerede partiet, havde vi planer om stormøder rundt omkring i hele landet, men langt de fleste er desværre blevet umuliggjort af coronapandemiens genopblusning, så selvom vi har været en del på gaden, har det ikke kunnet lade sige gøre at komme ud og diskutere så meget politik med folk på gaden, som vi gerne ville. Heldigvis har vi fået en masse frivillige og to dygtige frivilligekoordinatorer – både én i Jylland og én på Sjælland, så når epidemien igen lægger sig, vil vi komme rundt i landet. Hvis du vil engagere dig som frivillig eller på anden måde kan hjælpe til, vil det være en kæmpehjælp. Du kan skrive på kontakt@friegronne.dk eller tilmelde dig vores Frivillignetværk.

Samtidig med at vi er godt i gang med at opbygge en partiorganisation, har vi selvfølgelig også været aktive i de politiske forhandlinger og den fortløbende politiske debat på Christiansborg og i resten af landet, fordi vi jo allerede er repræsenteret med tre mandater på Christiansborg og et på Københavns Rådhus. Vi har præsenteret to store politiske udspil om kultur og civilsamfund, vi har stillet stribevis af forslag i Folketingssalen og på Københavns Rådhus, vi har indkaldt til samråd og bidt os fast i den parlamentariske kontrol med langt over hundrede skriftlige og mundtlige spørgsmål til regeringens ministre.

Vi har faktisk allerede fået vedtaget noget af vores politik, fx i Københavns Kommune, hvor det nu skal belønnes langt bedre, hvis man cykler frem for at tage bilen, når man er på arbejde, sådan som Niko Grünfeld foreslog på vegne af Frie Grønne. Vi har også formået at sætte os markant på en stribe dagsordner – herunder både natur og klima, antiracisme og demokrati.

Det skulle vi jo gerne kunne blive ved med, så derfor håber jeg, at I vil fortsætte med at bakke op om Frie Grønne, at I vil engagere jer endnu mere og at I vil være med til at samle de vælgererklæringer, vi har brug for. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du skrive under med nem-id lige her og du må selvfølgelig også meget gerne dele linket med din familie, dine venner, dine kolleger eller andre som du tror vil være med til at sikre, at vi kan stille op til valget. Hvis der er nogen, der lige skal overtales til at skrive under, så husk at sig til dem, at det ikke betyder, de stemmer på Frie Grønne. Det handler bare om at give os muligheden for at deltage i vores demokrati – at vi kan stille op til valget.

Vi er godt på vej. Vi har alle hver især gjort en stor indsats indtil videre. Og vi skal nok komme i mål. For Danmark har brug for forandring. Vi har brug for at Danmark, der kan rumme os alle sammen. Og et Danmark, der ikke bare taler for klimahandling, når der er valgkamp, men faktisk også leverer det. Og leverer det hurtigt nok.

Det er meget vigtigt for mig at sige tak til alle jer, der har givet Frie Grønne en så god start, som vi faktisk har fået. Det gælder vores øvrige folketingsmedlemmer – Susanne og Uffe. Det gælder vores rådsleder, Niko, der leder arbejdet i Frie Grønne Råd. Det gælder alle vores seje og modige kandidater, der stiller sig ud i forreste række og er klar til at kæmpe for Frie Grønne. Det gælder vores mange frivillige og det gælder vores medarbejdere på sekretariatet på Christiansborg. Og det gælder ikke mindst alle jer medlemmer og alle jer over 3500, der har skrevet under på en vælgererklæring (hele to gange, som man jo skal, før den tæller med).

Hvis vi gør os umage, kan 2021 bliver året, hvor Frie Grønne bliver opstillingsberettiget som parti og hvor vi får sikret den klimahandling, der er brug for – og vi får gjort op med den diskrimination og racisme, der desværre præger vores samfund.

Uanset hvad der sker, er jeg vildt stolt over, det vi allerede har opnået. Jeg er stolt over som andengenerationsdansker at stå i spidsen for Danmarks første klimaansvarlige og antiracistiske parti og jeg er glad for at have lært så mange nye mennesker at kende, der brænder for det samme, som jeg tror på. Så tusind tak for det. Lad os gøre det sammen!

Rigtig god jul – og i håbet om et endnu bedre nytår.

Kærlig hilsen

Sikandar Siddique
Politisk leder af Frie Grønne – Danmarks nye venstrefløjsparti