Nyheder

Susanne Zimmer: Legaliser cannabis!

matthew-brodeur-qcCPIhhdgTw-unsplash

I Tyskland har man netop besluttet at legalisere salg af cannabis fra kontrollerede salgssteder, og det ønsker Frie Grønne også, at vi gør i Danmark.

Udover at være et enormt og lukrativt marked, vil det øge sikkerheden for brugerne og sænke kriminaliteten betydeligt.

“Det er fantastisk at Tyskland vil legalisere salg af cannabis til rekreativt brug. Med godkendte salgssteder og ordentlige forhold kommer der til at være langt højere vished og sikkerhed om, hvad det er for et produkt brugerne køber, og det er kun positivt. Og så kommer det til at gøre underværker i kampen mod narkokriminalitet, at man tager så stort et marked ud af ligningen. I Frie Grønne ønsker vi den samme tilgang i Danmark,” siger Susanne Zimmer, medlem af folketinget for Frie Grønne.

Folketinget har flere gange forsøgt at få oplyst, hvor mange penge politiet bruger på bekæmpelse af hashhandlen i Danmark, men det har aldrig været muligt. I 2014 lød svaret, at det i hvert fald ikke er under 40 mio. kr. om året. Uanset størrelsen på beløbet, må man dog konkludere, at den store politiindsats ikke har haft afgørende betydning for hashhandlen.

“I Danmark har politiet i årtier brugt millioner og atter millioner på at bekæmpe hashhandlen på Christiania, men det har ikke haft nogen afgørende effekt. De mandetimer og ressourcer kunne bruges til langt mere effektiv og vigtig kriminalitetsbekæmpelse, hvis Danmark fulgte Tysklands eksempel. Flere og flere lande har fået øjnene op for de økonomiske og kriminalitetsmæssige gevindster ved en legalisering af cannabis, og der er ingen grund til, at Danmark ikke bør følge trop,” siger Susanne Zimmer.

Den tyske regeringen forventer at kunne trække 35 mia. kr. ind i statskassen med legaliseringen af cannabis, og selvom Danmark så langt fra har et marked, der kan sammenlignes med det tyske i størrelse, er der ingen tvivl om, at der også i Danmark vil ryge mange penge tilbage i statskassen.

“Lad os spare de mange penge, vi i dag bruger på at bekæmpe salg af cannabis og i stedet sikre ordentlige produkter til brugerne, sikkerhed omkring salgsstederne og milliarder i statskassen fra det enorme marked. Man fristes til at spørge, hvad vi mon venter på?” siger Susanne Zimmer, medlem af folketinget for Frie Grønne.