Nyheder

Lars Henriksen

2 Img 8832

Lars Henriksen er forperson for Copenhagen Pride og folketingskandidat for Frie Grønne. Han har én klar grund til at stille op til Folketinget; klimakrisen. Klimakrisen er ifølge Lars den største udfordring, vi står overfor som samfund og som klode. Her er hans historie om, hvorfor han stiller op for Frie Grønne. 

 

Min nevø er 8 år. Ham og hans generation står jeg til ansvar for. Jeg ønsker, at han vokser op i en verden, hvor ens tilværelse og tryghed ikke påvirkes af hvem man forelsker sig i, eller hvordan man fremstår. En verden med frihed til at være. Det er og bliver mit mål.

Alt dette nytter intet, hvis vi ikke har en beboelig klode. Min og mine forældres generationer har været optaget af vækst og forbrug uden at skele til klodens ressourcer. Hvis vi fortsætter, som nu, bliver jorden ubeboelig, vi kan ikke brødføde verdens befolkning og det medfører hungersnød, krig om ressourcer og flygtningestrømme.

Klimakrisen er den absolut største krise i menneskehedens historie, og tiden er forpasset til snak og håbet om, at fremtidig teknologi bærer løsningen.

Handling skal til NU, og den skal være drastisk, hvis vi skal redde os selv. Frie Grønne er det parti, som mest utvetydigt lægger vægt på grøn omstilling.

Danmark skal gå forrest og tage ansvar, investere mere i vedvarende energi og søge internationale klimaalliancer. Vi kan ikke, som et af verdens rigeste lande, undslå os for at gøre de nødvendige forandringer. Vi må grundlæggende omlægge måden, vi anskuer økonomi på. Frie Grønne står som de eneste for det feministiske økonomiske paradigme og opgøret med den vækstbesættelse, som førte os direkte ind i krisen.

Som barnet i eventyret om Kejseren, skal vi sige det ubehagelige og anerkende realiteterne. Vi skal nedsætte forbruget og ikke bruge flere ressourcer, end vi kan give tilbage. Vi skal politisk forpligte os internationalt og være stærke partnere i EU og FN. Det er Frie Grønne det eneste venstrefløjsparti, som klart bekender sig til. Problemerne såvel som løsningerne er grænseoverskridende, og en stærk forpligtelse på internationale samarbejdsorganisationer er en del af løsningen. Slut med snak om at trække os ud af EU eller konventioner.

At håbe er at forvente at andre handler!

Jeg vil kunne se min nevø og hans generation i øjnene og sige: Jeg gjorde noget!

Derfor Frie Grønne!

 

Du kan følge Lars Henriksen her:

FacebookInstagramTwitter