Nyheder

Venstrefløjen ser til, mens kurven med klima-vasketøj fyldes

No Revisions Sdtg9btcguy Unsplash

Alle vidste vi nok, at blå partier som Venstre og Konservative ikke vil meget mere end løfte en lillefinger for klimaet, naturen og miljøet. Men pardon me, kære kolleger i især SF og Enhedslisten: Er I særlig meget bedre end det? Hvad går I egentlig og laver? 

Når det kommer til klima, er meget af det, der foregår på Christiansborg bare ikke godt nok. Én ting er, at f.eks. Venstre og Konservative låner sine mandater ud til bl.a. Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri. (Link her til første artikel evt). Det havde vi nok lidt forventet af sådanne partier, som er hardcorefans af kød- og mejeriproduktion og sværindustri, motorveje og store cementklodser. 

Men noget andet er, at den såkaldte venstrefløj bestående af Enhedslisten og SF accepterer, at de reelt set indgår deres politiske kompromisser med Anti-Klimaaktivisterne i det private erhvervsliv, i sværindustrien og landbruget for bordenden. At det reelt set er Anti-Klimaaktivisternes grådige forsvar for egen profit, privilegier og magt, som venstrefløjen lader styre de politiske forhandlinger. Venstrefløjen lader stå til. Ser kurven med klima-vasketøj blive fyldt til langt over kanten. År efter år.

Hverken Enhedslisten, SF, Radikale eller nogen af alle de andre partier, der endnu bilder sig ind at kalde sig grønne, tør åbenbart tømme kurven. Holde klima-snavsetøjet op i lyset, så man kan få øje på alle pletterne. Sortere alt snavset fra: Smide Anti-Klimaaktivsterne, der modarbejder det fælles bedste, så eftertrykkeligt på porten. 

For det er nemlig, hvad de gør: Modarbejder det fælles bedste. 

Venstrefløjen burde leve op til sit ansvar. Den burde træde i karakter og huske sit ophav: Aldrig at lade de få magtfuldes skadelige særinteresser diktere politik. De burde skride til handling. Nægte at indgå politiske kompromisser med Anti-Klimaaktivisterne. Og det er da sikkert kompliceret, vil de sige. Og ja, det er delvist rigtigt; for tilstrækkelig klimahandling er bestemt en stor mundfuld.
Men ét er sikkert: Det sker dælme ikke, så længe også venstrefløjen accepterer, at de få magtfuldes snævre særinteresser inficerer dansk politik. Snævre særinteresser, der nu så tydeligt modarbejder det fælles bedste.

Så, kære kolleger i Enhedslisten, SF og Radikale, der stadig vover at kalde sig grønne: Ved seneste folketingsvalg opbyggede I et gigantisk håb, at det ikke længere skulle være ‘engang i fremtiden’ eller ‘snart’, men derimod ‘nu’, når det kom til reel grøn handling. Endelig. Men hør lige her:  Med hvert eneste kompromis, I indgår med Anti-Klimaaktivisterne, forråder I ikke bare jeres egne vælgere; I forråder det fælles bedste.

Vi kan ikke få de mere end 30 år tilbage, som magteliten har fået lov at spilde siden det første af FN’s mange klimatopmøder. Vi kan ikke få de mange år tilbage, som Venstre sammen med kumpanerne i Konservative, Liberal Alliance og DF har spildt. Vi kan end ikke få de 3 år tilbage, som den nuværende regering og Radikale Venstre, SF og Enhedslisten har spildt. 

Men vi kan sørge for, at ingen af alle, de politikere, der lader sig informere og påvirke af Anti-Klimaaktivisternes fællesskabs-skadelige hvisken-i-øren får et eneste år mere ved magten eller tæt på den. Og det er nødvendigt, hvis Danmark skal føre en kompromisløs klimapolitik, der sætter retningen og tempoet frem mod en grøn udvikling af samfundet og en holdbar fremtid.

Det er på tide at tage et opgør med Anti-Klimaaktivisterne – og enhver der lytter til dem.

Bryd fri.

Med venlig hilsen
Frie Grønne