Nyheder

Her er 3 tiltag, der kan skabe bedre liv for flygtninge i Danmark

Levi Meir Clancy Kkcuqdtvuwu Unsplash

Børn får PTSD på udrejsecentrene. Folk begår selvskade af frygt for at blive deporteret. Folk lever i frygt og angst for, om deres opholdstilladelse på et splitsekund kan forsvinde. Derfor har vi i Frie Grønne tre forslag til, hvordan vi kan skabe bedre liv for flygtninge i Danmark.

Det er ikke til at tage fejl af længere: Danmarks flygtningepolitik ødelægger mennesker. De allermest udsatte mennesker endda – nemlig dem, der er flygtet fra krig og ødelæggelse.

Derfor foreslår Frie Grønne tre tiltag, som skal erstatte frygt og angst med omsorg og gode liv for de flygtninge, som kommer til Danmark.

5-årige opholdstilladelser vil give ro og tryghed

I dag er opholdstilladelser 2-årige. Det giver stor nervøsitet og usikkerhed, når flygtninges opholdstilladelse konstant skal behandles. Det stopper mange fra at kunne leve et normalt liv og integrere sig i samfundet, når man ikke ved, om man er købt eller solgt.

Derfor mener vi som udgangspunkt, at opholdstilladelser skal være 5-årige. Det vil give tryghed og ro – og det har flygtninge i den grad brug for.

Nedlæg hjemrejsestyrelsen

Hjemrejsestyrelsen skal lukkes og hjemrejseloven skal fjernes.

Alt for mange sendes i dag ud af Danmark uden egentlig garanti for deres sikkerhed i det land, de sendes til.

Det er uacceptabelt og uholdbart og Frie Grønne vil ikke være med til, at så mange sendes ud af Danmark uden tryghed.

Derfor bør hjemrejsestyrelsen lukkes.

Nedlæg udrejsecentrene

Danmark skal lukke samtlige udrejsecentre.

Afviste asylansøgere skal have ret til et værdigt og frit liv i samfundet, mens de venter på, at hjemrejsen bliver mulig.

Det første udrejsecenter åbnede for over 5 år siden, og det har vist sig at være en fiasko. Udrejsecentre er mere end dobbelt så dyre som opholdscentre, de nedbryder beboerne langt hurtigere, og de fører ikke til flere frivillige hjemrejser.

Tværtimod går alle anbefalinger fra forskere, aktører og flygtninge i den modsatte retning – stop overvågning, kontrol og tvang, og lad beboerne leve så normalt et liv som muligt.

Det vil påvirke både integration og antallet af hjemrejser i en mere positiv retning

Stop asylhelvedet

For Frie Grønne er det vigtigt, at flygtninge ikke tvinges helt derud, hvor de bliver endnu mere syge af Danmarks vanvittige asyl- og flygtningepolitik. Vi ønsker gode og lige forhold for alle flygtninge.

Lad os stoppe asylhelvedet. Nu.

Læs hele vores flygtningeudspil her