Nyheder

Frie Grønnes stiftelse

Frie Grønne – Danmarks Nye Venstrefløjsparti blev stiftet den 20. april 2020 på Blågårds Plads, Nørrebro i København. På pladsen var Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Niko Grünfeld og de tre blev – efter måneders tilløb – enige om at skabe et nyt politisk parti med klimaansvarlighed og antiracisme øverst på dagsordenen. De var også enige om, at Sikandar Siddique skulle stå i front for det nye parti.

Knap fem måneder senere havde tre Folketingsmedlemmer, Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Susanne Zimmer samt medlem af Borgerrepræsentationen og tidligere kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld sammen med sekretariatet og en gruppe frivillige skrevet et 56 sider langt politisk grundlag for Frie Grønne.

Derfor var det med stolthed og alvor i stemmen, at Sikandar Siddique den 7. september 2020 kunne løfte sløret for Frie Grønne – Danmarks Nye Venstrefløjspari ved et velbesøgt pressemøde på selvsamme Blågårds Plads i København.

Partiet Frie Grønne – Danmarks Nye Venstrefløjsparti blev lanceret offentligt den 7. september 2020 på et pressemøde på Blågårds Plads, hvor Sikandar Siddique stod i spidsen som politisk leder.  Du kan læse mere om Frie Grønnes politikere her.