Nyheder

Se videoen: Frie Grønne kan nu stille Mette Frederiksen spørgsmål i folketingssalen

Frie Grønne stillede tirsdag d. 9 november statsministeren tre spørgsmål: Er du feminist? Er du antiracist? Og hvorfor demonstrerer du mod din egen klimapolitik?

Du kan se hele dialogen mellem Sikandar og Mette i videoen herover.

Det gør Frie Grønne glade at høre, at statsministeren er feminist. Vores samfund er nemlig præget af en ulighed mellem kønnene, som stadig har store konsekvenser. Kvinder er underbetalte, er underrepræsenteret i politik, og har færre bestyrelsesposter i forhold til mænd. Omvendt har mænd først lige fået ret til lige så meget barsel som kvinder. Ligestillingen halter tydeligvis. Frie Grønne vil holde statsministeren fast på hendes feminisme og sørge for, at vi ser handling på de afgørende punkter, hvor kampen for ligestilling er gået i stå.

Det gør også Frie Grønne glade at høre statsministeren sige, at hun er antiracist. Men hvis hun er det, håber vi også, at hun er med på at arbejde hen mod et mere mangfoldigt samfund. Et samfund, hvor folketingspolitikere ikke konstant kan opføre sig racistisk overfor etniske minoriteter. Et samfund, hvor lovgivning som ghettopakken er fortid. Og et samfund, som har sin helt egen antiracistiske handlingsplan.

Til sidst var der en ting, vi ikke var så glade for at høre. Nemlig at statsministeren ikke selv mente, at hun demonstrerede mod sin egen politik ved at møde op til klimamarchen i København. Det vidner om dårlig situationsfornemmelse, for det gjorde alle andre. Hendes regering har siden dag et haft et såkaldt ’grønt’ flertal. Alligevel har vi ikke set en eneste klimaaftale, der lever op til klimaforskernes opråb endnu. Frie Grønne fortsætter kampen for et klimaansvarligt Danmark. Det håber vi, at vi kan få statsministeren med på.

På trods af de vævende svar var det en god første spørgetime for Frie Grønne. Vi glæder os over, at vi fremover kan stille spørgsmål til statsministeren hver anden tirsdag.

Har du lyst til at kæmpe for et mere feministisk, antiracistisk og klimaansvarligt Danmark sammen med Frie Grønne?

Så meld dig ind som frivillig herunder.