Nyheder

Danmark har fået et nyt venstrefløjsparti

20.000 Fg

Frie Grønne, Danmarks nye venstrefløjsparti, vil være at finde på stemmesedlen ved næste valg. Det står nu klart efter partiet, med stifter, 35-årige Sikandar Siddique i front som politisk leder, har rundet den magiske grænse på 20.182 vælgererklæringer.

“Jeg er så glad og stolt. Da vi startede med at indsamle vælgererklæringer, var landet lukket ned pga. Corona, og vi stod derfor i en ualmindelig svær situation i forhold til at nå i mål. Derfor er også fantastisk, at over 20.000 medborgere har skrevet under, og det fortæller mig, at der er utroligt mange mennesker i Danmark, som siger klart nej til racisme og had, og som ønske et parti, der er klar til at stå fast på at tage et opgør med den inhumane udlændinge- og flygtningepolitik. Det gør mig utroligt stolt, at vi også er lykkedes med en demokratisk mobilisering af så mange minoritetsdanskere, der i høj grad mangler repræsentation i dag,” siger Sikandar Siddique.

Danskerne skal sættes fri af produktivitetens hamsterhjul og i stedet have medbestemmelse på alle områder, der påvirker vores liv.

Partiet ønsker et opgør med den neoliberale ideologi, der sætter økonomisk vækst før mennesker og naturen. Danmark skal indrettes så alle har medbestemmelse og indflydelse, og det kræver en demokratisk revolution, der understøtter et involverende demokrati og en demokratisk økonomi, der sætter mennesket fri og lader os leve i harmoni med naturen. Målet for Frie Grønne er et samfund, hvor beslutningerne træffes nedefra – af folket – frem for af en lille gruppe magtfulde mennesker på Christiansborg, som det er i dag.

Den etablerede venstrefløj er ikke til at få øje på under den nuværende regering, og det vil vi lave om på

“Danskerne skal sættes fri af produktivitetens hamsterhjul og i stedet have medbestemmelse på alle områder, der påvirker vores liv. Vi vil skabe et samfund af myndige og ansvarsfulde borgere, som har friheden til og muligheden for selv at definere og udleve et meningsfuldt liv,” siger Sikandar Siddique.

[button text=”GØR EN FORSKEL – BLIV MEDLEM” style=”primary” size=”large” link=”https://friegronne.dk/aarligt-medlemskab/” class=”thistle”]

Frie Grønne har særligt fokus på antiracisme, klima og ulighed. De tre områder er de største udfordringer, Danmark og Verden står overfor lige nu. Partiet kræver blandt andet en handlingsplan mod racisme og had og en ny klimalov 2.0, der regner alle Danmarks udledninger af klimagasser med. Ligeledes ønsker Frie Grønne en langt mere retfærdig omfordeling af goderne, end vi ser i dag. Venstrefløjens stormløb mod midten har efterladt et vakuum, som Frie Grønne vil udfylde.

“I dag har vi en socialdemokratisk regering med den etablerede venstrefløj som parlamentarisk grundlag, som i stedet for at lande ambitiøse aftaler, har indgået den ene aftale efter den anden, der på en god dag bedst kan beskrives som utilstrækkelige. Landbrugsaftalen er et godt eksempel. Vi skulle have haft et opgør med kødproduktionen, men man turde ganske enkelt ikke. Den etablerede venstrefløj er ikke til at få øje på under den nuværende regering, og det vil vi lave om på,” siger Sikandar Siddique og fortsætter:

“Der er brug for et parti på venstrefløjen, som vil tage et grundlæggende opgør med den økonomisk ulighed, og som ikke vil acceptere flere uambitiøse klimaaftaler. Der er brug for et antiracistisk parti, der vil give minoriteter en stemme, og som vil tage et opgør med 20 års inhuman og statsracistisk politik. Det er den rolle, Frie Grønne vil tage.”

Partiet har desuden for nylig præsenteret både et (klima)landbrugsudspil og et flygtningeudspil, som er tilgængelige her:

Landbrugsudspil

Flygtningeudspil

Hvis du vil være med til at bygge det mangfoldige og klimaansvarlige Danmark med os, kan du gøre det ved at melde dig ind i Frie Grønne. Lad os stå sammen i kampen for et grønt og antiracistisk Danmark ✊🏽🌍

[button text=”GØR EN FORSKEL – BLIV MEDLEM” style=”primary” size=”large” link=”https://friegronne.dk/aarligt-medlemskab/” class=”thistle”]