Folketingskandidater

Yadvinder Singh

yadvinder_0003_chris1million

SPIDSKANDIDAT PÅ SJÆLLAND: Yadvinder Singh er jurastuderende og folketingskandidat for Frie Grønne. Yadvinder er drevet af kampen for et antiracistisk og mere mangfoldigt Danmark. Her er hans historie om, hvorfor han er gået ind i politik.

 

Jeg tænkte ”nok er nok”, da jeg i 2020 sad overfor en potentiel arbejdsgiver, som spurgte mig om, hvorvidt mit skæg var et kulturelt eller religiøst skæg.

Selvom jeg er født i Danmark, studerer på et dansk universitet og følger alle regler, så skulle min ansættelse alligevel bedømmes ud fra et fordomsfuldt perspektiv.

Den dag træf jeg et valg om, at følelsen af udelukkelse og spørgsmålstegn ved min egen identitet ikke skulle definere mig som dansker. I stedet for at tænke ”hvornår er jeg god nok”, valgte jeg at sige til mig selv: ”Jeg er dansk på min måde, og det kan ingen tage fra mig!”

Racisme og diskrimination er ikke et nyt fænomen for mig, da jeg siden barndommen har oplevet det på krop og sjæl.

Jeg har fået at vide, at mit navn på fodboldtrøjen lyder bedst i en forkortelse som ”Vinter” i stedet for Yadvinder, da mit rigtige navn ikke er dansk nok. Jeg har prøvet at være den eneste i en vennegruppe, som er blevet afvist på en natklub på grund af min hudfarve.

Selvom alle disse oplevelser gjorde mig trist, lærte jeg, at racisme aldrig må bekæmpes med had. Tværtimod skal racisme bekæmpes med troen på mangfoldighed, tolerance, solidaritet og kærlighed.

Det lærte jeg, da en lærer i gymnasiet gav mig håb og fortalte mig, at jeg selvfølgelig også kan blive advokat eller fodboldspiller.

De offentlige institutioner er grunden til, at jeg lykkedes. Jeg betragter mig selv som et produkt af ”velfærdstaten”. Grundet kollektivismen har jeg formået at opnå mine drømme og mål. Derfor skal vi holde hånden under vores velfærdstat og gøre den endnu stærkere, så mennesker som mig, der kommer fra socialt belastede hjem uden det store økonomiske sikkerhedsnet, også kan sidde på universitetet og læse sammen med sønnen fra advokatfamilien.

Jeg er blevet en del af Frie Grønne, fordi jeg ønsker at kæmpe for et mangfoldigt, tolerant og et mere lige Danmark. Jeg ønsker et Danmark, hvor børn ikke skal bekymre sig om rod i familieøkonomien på grund af den voksende ulighed i samfundet. Og jeg ønsker mig et samfund, hvor alle individer er danske på deres egen måde uanset religion, etnicitet og seksualitet.

Kontaktoplysninger

Yadvinder Singh

singh.jur@outlook.com

Facebook | Instagram | Twitter | TikTok

Kredskoordinator

Xenia Anderson

sjaelland@friegronne.dk