Folketingskandidater

Nicholas Nyrop Vinthen

Nicholas

KANDIDAT PÅ FYN: Nicholas Nyrop Vinthen er til dagligt lærer på en specialskole og klimaaktivist. Han havde givet op på politik efter tre et halvt år med en rød regering men uden klimahandling. Derfor stiller han nu op for Frie Grønne. Det her er hans historie.

Jeg hedder Nicholas Nyrop Vinthen, jeg er lærer på en specialskole, og så er jeg klimaaktivist. Jeg havde faktisk givet op på partipolitik.

I 2019 havde jeg deltaget i et væld af klimademonstrationer og stemte Enhedslisten i håb om, at der ville komme et klart grønt mandat, men efter tre år blev jeg desillusioneret over de manglende ambitioner og den manglende handling.

Der var sket nul og niks, og nu stod vi endnu tættere på et klimakollaps.

Så i foråret 2022 meldte jeg mig på Extinction Rebellions civil ulydigheds-aktion, Vendepunktet, hvor vi den første dag af en uges aktioner blokerede alle broerne til Christiansborg. Jeg blev slæbt væk af politiet, og da så jeg den eneste politiker, der var gået ned for at støtte os: Det var Sikandar.

Vi snakkede sammen efterfølgende, og som den første i en lang række af politikere, jeg har talt med, virkede han rent faktisk til at forstå, hvorfor det var nødvendigt med civil ulydighed for at presse systemet til klimahandling. Han forstod, at vi ikke bare skal have et par flere vindmøller eller solceller, men at det er nødvendigt med en total omlægning af alle samfundets sektorer. At vi skal gøre op med vækstideologien. At klimakampen også hænger sammen med antiracisme og solidarisk omfordeling af samfundets midler.

Dér fik jeg min gejst og mit håb igen! Derfor stiller jeg op for Frie Grønne, fordi de er det absolut eneste parti, der har forstået alvoren og tør gøre noget ved den.