Folketingskandidater

Marianne Karlberg

Marianne-Karlberg-1024x614

SPIDSKANDIDAT I SYDJYLLAND: Marianne Karlberg er selvstændig erhvervsdrivende med erfaring fra kunst- og kulturlivet, og hun er folketingskandidat for Frie Grønne. Hun brænder for kunst-, kultur- og uddannelsespolitik og har i løbet af sin karriere forsøgt at påvirke disse områder i en mere grøn og mangfoldig retning. Her er hendes historie om, hvorfor hun stiller op for Frie Grønne. 

 

What you see is NOT what you get. Det kunne være overskriften på mit liv.

På overfladen ser du en succesrig kvinde med egen virksomhed, der midt i livet kan sætte hak ved de vigtigste pejlemærker: Langt lykkeligt ægteskab, 3 voksne velkørende sønner, 2 svigerdøtre, 1 barnebarn og en dejlig stor trofast vennekreds.

Men…

Min egen opvækst har været alt andet end privilegeret, og det har givet mig et blik og en grundlæggende forståelse for tilværelsens skævvridninger og uretfærdigheder. Jeg har været dybt optaget af politik, samfundsudvikling og historie hele mit liv, og jeg har med tiltagende frustration bevidnet, hvordan den politiske dagsorden og tone er blevet ekskluderende og skinger, og den liberale og kapitalistiske tænkning er blevet et kollektivt credo, hvor tilfredsstillelsen søges gennem et højere materialistisk forbrug.

Kloden nedsmelter, og vi leder forgæves efter handling og svar. Den etablerede politiske tænkning med fokus på mandater, interesseorganisationer og lobbyisme virker som en stopklods for al nytænkning og efterlader de politiske partier handlingslammede og uden mod til at drage de afgørende konsekvenser, der vil sikre kommende generationer bare nogenlunde anstændige livsvilkår.

Vi mangler en ny politisk tænkning, der analyserer i bredden og i dybden på vores samfund, hvor klimakrise, overforbrug, racisme og social ulighed er ubekvemme dagsordener, der vokser sig større for hver dag.

Frie Grønne er frie i tankegang og grønne i handling, og jeg er stolt over at stille op som kandidat for Frie Grønne.

Vores politiske platform er en gennemgribende og ny samfundstilgang, hvor der ikke bare stilles spørgsmål, men også gives svar – svar der både vil give os noget nyt men også kræve noget af os alle sammen.

Mit politiske fokusområde vil først og fremmest være kultur- og uddannelsespolitik, som har været centrum for hele mit professionelle liv. Det er emner, jeg har en dyb indsigt i og forståelse for, og i min politiske tænkning er det samtidig afgørende temaer i en ny fortælling om det samfund, jeg håber og ønsker for fremtiden, hvor dannelse og humanisme bliver bærende elementer for vores egen overlevelse.

Kontaktoplysninger

Marianne Karlberg

marianne@onstageartists.com

Facebook | Instagram | Twitter | TikTok

Kredskoordinator

sydjylland@friegronne.dk