Folketingskandidater

Ali Khatib

BB091223-E805-4888-A612-6906ECB16277-PhotoRoom-PhotoRoom-kopi3

KANDIDAT I ØSTJYLLAND: Ali Khatib er 27 år bor i Aarhus og er kandidatstuderende på pædagogisk psykologi. Udover det er han brandmand, mentor og rollemodel for udsatte unge i socialt belastede områder i Aarhus. Det her er hans historie.

Dråben der fik bægeret til at flyde over hos mig, var tilbage i 2014. Jeg var lige blevet færdig med gymnasiet og havde fået job som telefonsælger i mit sabbatår. Jeg ringer til min første kunde og præsenterer mig selv.

“God dag hr. Jeg hedder Ali”. Det blev efterfulgt af et par sekunders stilhed, hvortil jeg hører: “Jeg skal ikke have noget pis fra en muslim”.

Jeg ryster det hurtigt af mig og ringer videre. Et par opkald senere støder jeg på en ny kunde, hvortil jeg præsenterer mig selv igen og hører efterfølgende ordene: “Den skide islamist. Du er en rotte i vores samfund”.

Jeg husker hver en følelse i kroppen – hvordan jeg fik ondt i maven og forsøgte at holde en tåre tilbage. Efter en samtale med min daværende chef, fortæller han mig: “Du skal bare bruge et andet navn – måske Lars”. Jeg sagde op. Det var min første arbejdsdag.

Jeg er født og opvokset i Danmark, men er igennem hele mit liv blevet påduttet at være en andensrangsborger. Jeg tog efterfølgende et valg og besluttede, at jeg ikke længere vil finde mig i diskrimination, had og racisme baseret på mit navn, hudfarve og religion.

Racismen har i min levetid altid været der. Måske var jeg for naiv eller for ung til rent faktisk at lægge så tydeligt mærke til den. Den gennemsyrer vores samfund. I alt for lang tid har der været et “os” og “dem” og flere politikere har desværre år efter år pustet til den ild, der har spredt sig større og større.

Jeg er i politik fordi jeg ønsker en ny retning for Danmark – et Danmark der igen sidder i førersædet for respekt, tolerance og næstekærlighed. Jeg ønsker et samfund hvor der er plads til alle, uagtet hvordan du ser ud, eller hvor du kommer fra. Jeg værner om en fair og retfærdig udlændingepolitik, der i stedet for at tale andre ned taler andre op – kollektivt. 

Jeg er opvokset i Gellerupparken og har lagt øre til diverse af politiske og kommunale tiltag, der langsomt har ødelagt det sted, jeg kommer fra, og de mennesker der bor der. De mener at løsningen er at skære i ydelser og gøre livet så surt som overhovedet muligt for de mest udsatte i samfundet ved at indføre diverse lappeløsninger i form af ghettopakker, nedrivning af boliger og tvangsfordeling af vores skolebørn.

Fordelingen blandt vores borgere er pilrådden, og mens de rige bliver rigere, bliver de fattige fattigere. De rigeste i Danmark skal i særdeleshed være med til at styrke vores velfærdsmodel uden at gå på kompromis med vores trivsel, sundhed og livskvalitet.

Jeg går politisk til værks for at skabe en samfundsramme med en fair fordelingspolitik, der værner om de svage og mest udsatte i vores samfund ved at give dem mere i hænderne og en RET til en meningsfuld livskvalitet.

Dette gælder i samtlige samfundssektorer men i særdeles grad i uddannelses- og sundhedssektoren. Vi skal styrke vores samfund til vores fælles bedste ved at værne om de udsatte, vores børn, vores syge og vores ældre.

Jeg har været en del af Frie Grønne i snart 2 år og er her stadig, da vi i alt for lang tid har set venstrefløjspartier love politik, der aldrig udføres, og højrefløjspartier der bliver ved med at træde på de udsatte i vores samfund.

Jeg er en del af Frie Grønne, da jeg mener at fremtiden er racisme- og diskriminationsfri, mangfoldig og med en velfærd, der kan løfte os alle i flok – til gavn for mig, for dig og for Danmark.