Nyheder

Asham Agha Nadeem

Asham

Asham Agha Nadeems moralske kompas og retfærdighedssans er motoren bag hans politiske ambitioner. Han ved hvad det vil sige at vokse op som en outsider og vil kæmpe for lige rettigheder og anerkendelse for alle mennesker i Danmark, uanset etnicitet, religion eller social status.

Mit navn er Asham Nadeem, jeg er 25 år gammel og bor til hverdag med min familie på Nørrebro.

Jeg kommer fra en politisk familie; min far kom til Danmark som politisk flygtning. Derfor har de politiske spilleregler altid været mig bekendt og haft min interesse.

Jeg tilsluttede mig Sikandar og Frie Grønne op til partiets lancering i 2020. Min motivation var og er den ændring i den politiske diskurs om udlændinge, som vi har oplevet i Danmark.

Vi har været vidne til Dansk Folkeparti længe, men efter Rasmus Paludan og Nye Borgerlig kom på banen med deres fremmedhadske retorik, tændtes der en gnist i mig, der gjorde det klart for mig, at det også er mit ansvar at hive Danmark tilbage til et land, der accepterer og omfavner forskelligheder og mangfoldighed.

Forestil jer at være født og opvokset i sit eget land men stadig gå rundt med følelsen af at være en alien. Den tanke havde jeg som ung, og det er ikke en følelse, som jeg ønsker, at de yngre generationer skal gå rundt med. Tværtimod skal de se det som en berigelse, at man faktisk har mulighed for at tage det bedste med sig fra forskellige kulturer.

Mit politiske engagement har altid været til stede, men det var først efter en oplevelse foran den israelske ambassade, at jeg fik fik den fornødne tro på mig selv til at tage skridtet videre som kandidat for Frie Grønne. Jeg tog forbi den israelske ambassade for at tage et billede med et skilt, min far havde lavet til mig, hvor der stod ”Free Palestine”. Det var dog ikke så lige til. Jeg endte med at blive ulovligt tilbageholdt af politiet med seks betjente omkring mig.

Oplevelsen oprørte mig på grund af den åbenlyst uretfærdige behandling, fordi man på baggrund af min hudfarve mente, at jeg var en trussel. Der var klart tale om etnisk profilering, men det var ikke noget politiet ville anerkende, på trods af at der kort efter hændelsen udkom en rapport om netop etnisk profilering blandt det danske politi.

Ikke nok med det så modtog jeg hadebeskeder i massevis af højreekstremister, fordi jeg havde italesat problematikken.

Her det gik op for mig: Nok er nok – det er slut med at dukke nakken. Nu er det på mine skuldre, at jeg sammen med Frie Grønne tager kampen op for at kæmpe for et mere accepterende og mangfoldigt Danmark.

Derfor har jeg valgt at stille op til det kommende folketingsvalg, så jeg kan være stemmen for alle os, der bliver tiet.

.

Du kan følge Asham Agha Nadeem her:

Facebookinstagram