POLITIK

INTEGRATION

DANMARK SKAL VÆRE VERDENSMESTRE I INTEGRATION

Frie Grønne vil gøre op med myterne om fejlslagen integration. Generelt er integrationen en succes i Danmark, men vi skal naturligvis hele tiden forsøge at gøre den endnu bedre. Flere skal have en uddannelse, færre skal ende i kriminalitet – men løsningen er ikke straf og fremmedfjendske stramninger. Vi vil skabe verdens bedste integration.

LÆS HELE FRIE GRØNNES ANTIRACISME-UDSPIL HER

Integrationen i Danmark er en overset succes

Vi er ikke i mål, men sandheden er, at det går langt bedre med integrationen end mange tror. Flygtninge kommer hurtigere i job. Flere indvandrere og nydanskere får en uddannelse. Færre ender i kriminalitet. Særligt kvinderne buldrer frem overalt.

Stramninger skaber ikke bedre integration

Skiftende regeringer har indført et rædselskatalog af usympatiske, racistiske og stigmatiserende love: fattiggørende integrationsydelse, smykkelov, burkaforbud, håndtryksceremonier, tvungne dagtilbud og dobbeltstraf og alt muligt andet fra ghettopakken. Frie Grønne er entydig modstander af den grove og stigmatiserende udlændingepolitik, som blev indført af DF og Støjberg og fortsat består. Vi vil omdanne udrejsecentre til almindelige opholdscentre, så beboerne lever under bedre vilkår .

Gør mere af det, der virker

For at skabe verdens bedste integration skal vi gøre mere af det, vi ved virker. Nye flygtninge skal hurtigere lære sproget, hurtigere i job og hurtigere i uddannelse. Flere flygtninge og nydanskere skal have en uddannelse. Vi skal skabe en bedre og mere bæredygtig boligindsats. Vi skal bekæmpe fattigdom. Vi skal styrke nærpolitiet og SSP-samarbejdet. Og vi skal blive bedre til at inkludere folk i fællesskabet. Det sikrer vi os blandt andet ved at forhindre fejl ved at optage asylinterviews, som vi har foreslået.

Afskaf ghettoloven

Frie Grønne vil afskaffe ghettoloven, som stigmatiserer udsatte borgere, udfordrer retsprincipperne og opdeler mennesker i A- og B-hold.

Afskaf integrationsydelsen

Vi bliver ikke et bedre fællesskab af at gøre vores medborgere fattigere. Adskillige undersøgelser viser, at integrationsydelsen er så lav, at indvandrere og flygtninge får sværere ved at integrere sig og få et godt liv. Lappeløsningen med at indføre et tilskud til børnefamilier efterlader fortsat mange i fattigdom.